FznYupr

S40 Disable Lens Cover

20 posts in this topic

Well pictures are worth a thousand words so here you are.

 

 

For those who may not know the process....

 

1. Power on Camera (This allows the lens cover to open)

 

2. Remove batteries (This keeps lens cover open while you work)

 

3. Disassemble camera and locate the only ribbon from the front cover that attaches to the board.

 

4. Apply tape as shown in picture. (Green rectangle simulates the tape location)

 

5. Re assemble camera and test. Lens cover should now remain open.

post-4-1141956628_thumb.jpg

Edited by FznYupr

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
 
 

:cheers: Things must be slow up there in da UP, eh? :P

 

This is GREAT! We need people with the time for stuff like this. :ThumbsUp:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Holyowah busy up nort today 6 service calls. I had to relax a little Ya Know? Glad it benifits us all :D Fiancée is gone tonight too. :P

 

You'll have to put some links on ur page for this too HN.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Already done, FznYupr! :ThumbsUp::ThumbsUp: Even before I posted the last comment. :D

 

Musta lost yer Swampers, eh? Or you'd be oot checking yer cam's.... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

I wish. I don't have any land up here yet to know anyone who has some. All public... Trying to get the nerve up to put a cam on public land. :huh: I have an HP315 I think I'll put out somewhere. ahhh someday then i'll get some pics of the UP Speed Beef. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

:D heck, I took my HP315 apart for junk and parts. :P If only I'd known...

I'd put one out this time of year just for the heck of it up there... but I'd also ck it every few days.

 

Show us some of dat UP speed beef, eh? :ThumbsUp:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

I will work on it.

 

You know my HP315 night pics were good for poop LOL until I removed the flash difuser on the camera. Test Pics appear nearly 100x better. I am cerious if this method is applied to other camers what the result may be. :blink: I am waiting on a different chip for my CB-4 so it can refresh. It's a little slow ~3sec but cheap. A snow shoe walk this or next weekend and I'll try to find a good spot. I would like to go before a storm so my tracks are hidden.

 

Lil off topic... oh well

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

I just did this mod to my s40. However when the camera is shut off the lense cover still shuts. Is this normal or did i do something wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

If you did Travis shutter mod then no it should be disabled and always stay open?? I havent done one yet on a s40 but his instructions are clear and very well done . Be careful in there as the cables are pretty fragile. Good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

I just got it to work. At first i was trying to use electrical tape and then I tried scotch tape and it worked perfectly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
I just got it to work. At first i was trying to use electrical tape and then I tried scotch tape and it worked perfectly.

 

 

Glad you got it to work darkhollow1 and Welcome To Hags!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Does disabling the shutter cover on the S40 gain it any speed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now